Naša politika uporabe piškotkov

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna mesta shranijo na vaš računalnik preko spletnega brskalnika. Obstajajo že od sredine devetdesetih let in so ena najpogosteje uporabljenih tehnologij na internetu. Številne pomembne funkcije na spletnih mestih temeljijo na piškotkih. Brez njih na primer ne morete nakupovati preko spleta, saj se uporabljajo zato, da spomnijo, kaj ste dodali v svojo nakupovalno košarico. Hkrati omogočajo, da prejmete informacije in spletne oglase, ki bodo bolj ustrezni in zanimivi za vas.

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije in oglasi so najkoristnejši za obiskovalce.

Kako uporabljamo piškotke

Številni piškotki na spletnih mestih 1a-pohistvo.si izvajajo pomembne naloge. Na primer, ko nakupujete preko spleta, piškotki spominjajo, kaj je v vaši košarici.

Drugi piškotki nam pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo naše spletno mesto, zato da lahko izboljšamo svoje spletne storitve. Za to uporabljamo orodja za analizo prometa na spletnih straneh. Pri tem ne zbiramo osebnih podatkov: zaposleni na 1a-pohistvo.si, ki uporabljajo orodja za analizo prometa na spletnih straneh, pravzaprav sploh ne morejo ugotoviti, kdo ste. Bolj jih zanima na primer, koliko časa je potrebno, da se naloži neka spletna stran in katere informacije si obiskovalci najpogosteje preberejo. Hkrati pomagajo odkriti katere koli dele našega spletnega mesta, ki ne delujejo, kot bi morali, kar nam omogoča, da jih popravimo.

Tretja vrsta piškotkov nam pomaga ugotoviti, kako dobro deluje naše spletno oglaševanje in kam bi morali namestiti svoje spletne oglase. Tudi v tem primeru piškotki ne zbirajo vaših osebnih podatkov. Povedo nam, ali je kateri izmed naših oglasov na drugih spletnih mestih, kot sta na primer Google ali Yahoo, poslal obiskovalca na naše spletno mesto.

Piškotke lahko prav tako uporabljamo, da dosežemo ljudi, ki jih bolj zanimajo za naše izdelke. Če torej obiščete našo spletno stran, boste naše oglase morda videli na drugih mestih (vendar še vedno ne bomo vedeli, kdo ste). Temu pravimo tudi remarketing oziroma vedenjsko oglaševanje. 

 

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo

Piškotki se razvrščajo v dve splošni kategoriji: piškotki ponudnika (te nastavimo mi) in piškotki zunanjih ponudnikov (te nastavljajo partnerji).
 

Piškotki ponudnika

Te piškotke nastavlja 1a-pohistvo.si. Večino časa omogočajo osnovno delovanje našega spletnega mesta. Vključujejo tudi piškotke za analizo prometa na spletnih mestih, ki jih uporabljamo zato, da lažje razumemo, kako obiskovalci uporabljajo naša spletna mesta, zato da jih lahko izboljšamo.

 

Piškotki zunanjih ponudnikov

Piškotki zunanjih ponudnikov ne nastavlja 1a-pohistvo.si, temveč izbrani partnerji, s katerimi sodelujemo. Ne zbirajo in ne pošiljajo vaših osebnih podatkov. Nekateri izmed njih omogočajo koristne storitve, kot so na primer spletni vprašalniki. Drugi so morda nastavljeni preko oglaševalskih omrežij, s katerimi sodelujemo, zato da lahko namestijo naš spletni oglas na najprimernejšem mestu.
 

Piškotki socialnih omrežij

Nekatere strani na naših spletnih mestih vam omogočajo, da delite naše vsebine na socialnih omrežjih, kot sta Facebook in Google+. Včasih vključimo tudi video posnetke iz strani, kot je YouTube. Te strani nastavljajo svoje piškotke, nad katerimi nimamo nadzora. Če želite izvedeti več o njihovi politiki uporabe piškotkov, si oglejte njihova spletna mesta.

 

Upravljanje piškotkov

Vsi najbolj razširjeni spletni brskalniki omogočajo, da upravljate s piškotki. Nastavite lahko sprejemanje ali zavračanje vseh piškotkov ali pa le posameznih tipov piškotkov.
 

Kaj se zgodi, če zavrnete vse piškotke?

Še vedno boste lahko uporabljali večino naših spletnih strani. Vendar pa ne boste mogli opraviti nakupa, se registrirati v naši spletni trgovini ali pa se logirati v svoj račun.

 

Kako upravljati s piškotki v različnih spletnih brskalnikih?

Za navodila kliknite na spodnje linke. Linki vodijo na zunanja spletna mesta z vsebino v angleščini (večina pa jih je na voljo tudi v več jezikih).
 
PC and Mac

Mobile devices

(Različni BlackBerry telefoni imajo različna navodila, vendar lahko navodila za vsak posamezen model najdete preko zgodnje povezave.) Če uporabljate spletni brskalnik, ki ni na zgornjem seznamu, se prosimo obrnite na brskalnikova navodila ali spletno pomoč za več informacij.

 

Niste prepričani kateri spletni brskalnik uporabljate? To lahko ugotovite na naslednji način:

PC: Odprite brskalnik in kliknite “Pomoč” ali “Help” na vrhu okna brskalnika. Nato izberite “O…” ali “About”. Prikazala se vam bo informacija o vašem brskalniku.

Mac: Odprite brskalnik in kliknite “Pomoč” ali “Help” na vrhu okna brskalnika. Nato izberite “O…” ali “About”. Prikazala se vam bo informacija o vašem brskalniku.

Mobilna naprava: Preverite ime aplikacije s katero dostopate do interneta.

 

Več informacij o uporavljanju s piškotki

www.allaboutcookies.org je uporabna spletna stran z veliko podrobnimi informacijami o piškotkih in upravljanju z njimi.

Če želite izvedeti več o tem, kako se izvzeti iz retargeting oglaševanja ali vedenjskega oglaševanja, prosimo obiščite Network Advertising Initiative na www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp.

 

Povezave na zunanje spletne strani

Radi bi vas opozorili, da na 1a-pohistvo.si nismo odgovorni za vsebine zunanjih spletnih strani (zunanjih ponudnikov). Svoje strani redno obnavljamo, vsebine na zunanjih spletnih straneh pa so lahko zastarele ali napačne.
Shopping Cart (0 Items)
Your cart is empty!


Subtotal: €0.00EUR
Total: €0.00EUR